This is automatic translation. If you do not like it, switch to English or another language. Thank you for understanding. OK Show original
Treść

Jak zarządzać grupami i projektami w Redmine

Poniżej znajduje się szczegółowy przewodnik na temat zarządzania grupami i projektami w Redmine.

Zarządzanie grupami

W Redmine administratorzy mogą definiować grupy użytkowników. Podobnie jak zwykli użytkownicy, grupy mogą być dodawane jako członkowie projektu korzystający z tego samego role (rola jest w zasadzie zbiorem różnych uprawnień. Umożliwia także zdefiniowanie uprawnień, które członkowie mają do określonego projektu).

Użytkownik dziedziczy wszystkie uprawnienia grupy, dodając ją do bieżącej grupy.

Jak tworzyć grupy?

Aby utworzyć grupę, wykonaj następujące kroki:

  1. Kliknij „Administracja”.
  2. Kliknij „Grupy”.
  3. Kliknij „Nowa grupa” i wpisz nazwę grupy w „Nazwa”.
  4. Kliknij „Utwórz”.

Jak dodać powiązane projekty i członków?

Wykonaj następujące kroki, aby dodać członków do grupy

  1. Kliknij Administracja -> Grupy.
  2. Kliknij nazwę grupy, którą chcesz zmienić.
  3. Tutaj zobaczysz trzy różne zakładki: Użytkownicy, Ogólne i Projekty.

image015

użytkownicy

  1. Dodaj użytkowników, zaznaczając pole „nazwa użytkownika” dla każdego użytkownika.
  2. Naciśnij „Dodaj”.

Ogólne warunki

Zmień nazwę, edytując pole „Nazwa”.

Projektowanie

  1. Z menu podręcznego wybierz projekt.
  2. Ustaw rolę i naciśnij „Dodaj”.

image016

Zarządzanie projektami

Zarządzanie projektami obejmuje zamykanie projektów, edytowanie projektu, archiwizowanie projektów, kopiowanie istniejącego projektu i usuwanie projektu. Możesz zrobić większość tych rzeczy z listy projektów.

Lista projektów

Domyślnie lista projektów pokazuje wszystkie aktywne projekty. Przełącz filtr stanu na „Wszystkie”, aby wyświetlić wszystkie projekty (projekty zarchiwizowane i aktywne).

Pamiętaj, że istnieje także lista projektów dla standardowych użytkowników, do której możesz uzyskać dostęp, klikając „Projekty” w górnym menu. Osoby niebędące administratorami mogą uruchamiać nowe projekty (i również je zamykać) na tej liście projektów. Przedstawiona lista projektów może być jedynym miejscem do zarządzania projektami w zależności od uprawnienia użytkownika.

Polecane kolumny to:

  • Projekt: nazwa projektu
  • Opis: Krótki opis projektu
  • Utworzono: wskazuje datę utworzenia projektu
  • Publiczny: projekt jest publiczny, jeśli ikona „zielonej fajki” jest obecna i jest widoczna dla wszystkich, którzy mogą robić rzeczy dozwolone tylko przez role Anonimowe i Nie będące członkami. (pierwsza z nich to specyficzna rola, która umożliwia zdefiniowanie uprawnień, które anonimowi użytkownicy mają do projektów, podczas gdy rola Non-member umożliwia zdefiniowanie uprawnień zarejestrowanego użytkownika do określonych projektów, do których on lub ona nie należy). Tylko użytkownik, który otrzymał dostęp od administratora projektu, może wyświetlać projekty niepubliczne.

To zdjęcie jest wizualną demonstracją powyższego.

image017

Jak zamknąć projekt?

Zamknięcie projektu ustawia konkretny projekt w stan tylko do odczytu. Nadal możesz uzyskać dostęp do zamkniętego projektu, jak zwykły projekt. Jednak nie możesz już nic zmienić, więc jest to tylko do odczytu.

Link umożliwiający zamknięcie projektu jest dostępny na podstawie każdego projektu na samym ekranie Przegląd projektu. Nie jest to część listy projektów (co pokazano powyżej).

Jak zarchiwizować projekt?

Kliknij ikonę Archiwum na liście projektów, aby zarchiwizować konkretny projekt.

Zarchiwizowany projekt nie jest już widoczny dla osób fizycznych. Tylko administrator może cofnąć archiwizację tego projektu. Każdy podprojekt jest również archiwizowany podczas archiwizacji określonego projektu.

Jak skopiować istniejący projekt?

Kliknij ikonę Kopiuj (z listy projektów) znajdującą się po prawej stronie projektu, który chcesz skopiować.

Otrzymasz wstępnie wypełniony formularz nowego projektu zawierający ustawienia skopiowanego projektu (takie jak pola niestandardowe, moduły śledzące itp.). Możesz wybrać, co również chcesz skopiować do nowego projektu (takie jak Fora, strony Wiki, Wersje, Członkowie itp.) W dolnej części formularza.

image018

Jak usunąć projekt?

Kliknij ikonę Kosz na liście projektów, po czym będziesz musiał ponownie potwierdzić na osobnym ekranie.

Spowoduje to usunięcie całego projektu, w tym podprojektów. W przeciwieństwie do Archiwum, nie można przywrócić usuniętego projektu po jego usunięciu.

Autor: Sa Bal, Lukáš Beňa

Dodatkowe informacje
Free Trial

Łatwy upgrade Redmine 10
Najlepsze wtyczki i funkcje
Nowy i mobilny projekt
Uaktualnienia serwera
Globalna chmura

Zacznij Free Trial

Wypróbuj Easy Redmine w 30-dniowej bezpłatnej wersji próbnej

Pełne, 30 Dni, chronione przez SSL, codzienne archiwizacje, w Twojej lokalizacji geograficznej

or